Rafalution dan Kennylution.
Posted on Wednesday, May 23, 23.5.12, Comment [0]
Assalamualaikum.. tak jawab dosa,, jawab?? pahalaa... :)

Spekulasi tentang manager baru kita semakin hebat. ada yang mengatakan bahawa Andre Villas-Boas akan menjadi manager kita, tetapi jelas sekali ramai supporter menginginkan Rafael Benitez kembali membimbing Liverpool kerana  mereka menginginkan kembali Rafalution dimana ketika itu, kita berjaya memenangi UCL Cup walau telah ketinggalan 3-0 di Istanbul. Dan ada juga tidak mahu RB menjadi manager kita kerana sebab2 tertentu.

Tetapi, adakah anda tahu mengapa sesetengah supporter berpendapat bahawa RB sudah tidak sesuai manage sesebuah team??

Jelas sekali bahawa Rafael Benitez seorang taktikal yang hebat dan tenang. Namun adakah anda tahu dia mempunyai masalah disiplin dan seorang yang pemboros? 

Mengapa saya cakap dia pemboros?

Mari kita buat perbandingan ketika era Rafalution dan Era Kennylution(ni saja je sebab bunyi dia sedap).

Berapakah nilai Fernando Torres ketika dibeli oleh Rafael Benitez? Berapakah harga Sergio Aguero ketika dibeli oleh City? Bagi saya, Torres lebih hebat di zaman Rafalution dah RB hanya membelinya dengan nilai 21 Juta. Sementara zaman Kennylution, City membeli Aguero dengan harga 36 juta walau dengan hakikatnya, Aguero tidak sehebat Torres. Penyerang sehebat Torres pada Kennylution bernilai lebih 45juta.

Di sini kita sudah nampak bahawa harga semakin meningkat. Jika hendak dibandingkan harga dahulu dan sekarang, harga sekarang lebih mahal, contohnya, Torres ketika dibeli bernilai 21juta, nmun bagi mendapatkn seorang penyerang hebat sepertinya sekarang seperti Luuk De Jong, harga boleh mencanak naik sehingaa 45juta. harga sejak Rafalution telah meningkat sebanyak dua kali ganda pada Kennylution.

Kenapa saya cakap RB pemboros. anda bayangkan, ketika Rafalution, RB membelanjakan sebanyak 78juta ketika itu. Jika mengikut harga player sekarang, kita darabkan dengan dua kerana harga player telah meningkat 2 kali ganda. Jadi mengikut harga pasaran, RB telah membelanjakan sebanyak 156juta. Melebihi budget yang diberikan owner kita.

King Kenny pula hanya membelanjakan sebanyak 23 juta jika kita mengikut harga ketika Rafalution. Adakah anda ingin seorang manager yang boros berbelanja dan bermasalah disiplin untuk menjadi manager kita? Mmemang betul RB banyak melakukan perubahan, tetapi, dengan undang-undang FA England sekarang, RB tidak sesuai untuk menjadi manager kita. :)

Ini fakta, jika tidak berpuas hati, sila komen atau tinggalkan komen anda di cbox berwarna biru di bawah gambar Skrtel. xD

Sekian,
Haziq. :)
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone

History Lesson

Created By : Haziq17.