Kecoh Kecoh.
Posted on Friday, May 25, 25.5.12, Comment [0]
Assalamualaikum.. tak jawab dosa,, jawab?? pahalaa... :)

Andre Villas-Boas'
Roberto Martinez
Rafael Benitez
Van Gaal
dan lain-lain (maaf, aku lupa sape lagi yang merebut jawaatan ni)

Kenapa FSG semakin bercelaru untuk memilih bakal manager kita walaupun kebanyakan supporter Liverpool sudah shortlistkan hanya dua orang special candidate iaitu AVB atau RB.

Kenapa mereka masih bercelaru??

Ini sebabnya.........

(Aku akan hanya bagi beberapa sebab yang aku dah kenalpasti kenapa owner susah pilih salah satu manager di atas)

Andre Villas-Boas'

Villas-Boas' atau lebih dikenali sebagai AVB telah membentangkan projeknya ke atas Liverpool jika dipilih sebagai manager Liverpool. Namun, apa yang tidak sedap mata Henry pandang adalah Projek Long Term AVB. Seperti mana kita tahu, owner kita mahukan  result yang pantas. Di mana dia mahukan Liverpool mencabar kedudukan teratas Liga dan mencabar UCL dalam masa satu season sahaja. Tetapi, dalam pembentangan AVB, dia ingin mengubah Liverpool secara perlahan kerana beliau takut benda yang sama berlaku ketika beliau berada di Chelsea. Walau mengikut post sebelum ini bahawa player-player Liverpool amat sesuai dengan taktikal AVB, namun, AVB tidak mahu mengejutkan mereka dengan taktikal baru (agaknyalah)

Tetapi, dalam masa dua hari lepas, nama AVB disebut-sebut akan menjadi manager Liverpool. Henry mungkin juga boleh tahan dengan Long Term Projeknya namun, masalah melanda apabila Van Gaal datang.

Van Gaal (nama depan dia aku lupa)

Sebelum ini, beliau dinamakan sebagai Director Of Football kelab kesayangan kita, namun apabila dia mendapat tahu bahawa AVB menjadi candidate paling sesuai, beliau menampilkan diri dan berkata "saya tidak mahu jawatan DOF, saya nak jadik manager." Henry pening....

Roberto Martinez

Beliau adalah pengurus kelab Wigan setakat ini. masih mempunyai kontrak bersama Wigan. Beliau berjaya menjadikan Wigan sebagai salah satu kelab pemusnah kelab-kelab besar. Namun, disebabkan profilenya yang rendah dan bak kata supporter lain, masih tak cukup meyakinkan, beliau bukanlah pilihan utama para supporter.

Rafael Benitez

Walau mempunyai rekod yang cantik di Liverpool, namun, terimalah hakikat bahawa beliau tidak dipanggil pun oleh Henry untuk datang interview. (tu rumours on twitter dan lain2 lah, tak tahu kalau diorang buat senyap2) mungkin juga dengan mulut beliau yang kuat membidas banyak pihak menjadikan beliau bukan calon yang sesuai dipilih oleh FSG.

Apa-apa hal, mari kita sama-sama menunggu official statement daripada FSG sendiri. kurang lagi 36 jam (waktu UK) lagi.

Keep calm my friends, I am sure that Henry knows what he is doing. Just trust him. In John Henry We Trust.

You'll Never Walk Alone,
Itu motto kita,
apa pon jadi pada kelab kita,
Keep on supporting,
Apa pon pilihan JWH,
Keep on supporting,
Because us scousers,
WE WILL NEVER LET ANYONE WALK ALONE.

Sekian berita tengah malam daripada,
Haziq. :)

Gambar Ihsan daripada MLDHS
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.