Summer Transfer Window
Posted on Monday, April 9, 9.4.12, Comment [0]
Assalamualaikum.. tak jawab dosa,, jawab?? pahalaa... :) so, lagi 6 perlawanan tak silap, maka berakhirlah BLP season 11/12 ni. :D eventhough it is not a great year for Liverpool, kita dapat saksikan, kebangkitan kelab kita di mana kita sering tertinggal jauh di belakang, namun kita berjaya merapatkan jurang perbezaan markah kita. Biarlah orang perlekehkan team kita, tapi jangan sesekali kita ikut resmi lalang, mengikut sahaja ergerakan akgin, jadilah kita seperti pokok yg megah berdiri, angin yang perlu melaluinya, bukan dia yang mengikut pergerakan angin.

Bila tengah takda kerja ni, memang kerja aku cari info tentang Liverpool ni, so, terbacalah aku satu post di FB yang menyatakan bahawa Andy Carroll bakal dijual ke kelab lain.. Untuk pendapat korang la kan, patot ke AC9 ni dijual? Bagi aku, tak patut dijual, dia masih muda, maybe dia masih belum menyesuaikan diri dengan cara permainan Liverpool. Dia juga maybe masih kurang pengalaman bila dihadapan gol. Kalau kita tengok dari game lepas-lepas, dia jadi tak keruan selepas Luis Suarez digantung 8 perlawanan. Sejak tu, dia main tak betol. Sebelom Suarez digantung, tak ada pon yang mengadu dia bermain tak baik. Tapi, kemuncak kebencian fans terhadap dia masa match dengan NUFC. time tu memang ramai yang suruh KD jual dia. Come on laaa, selagi dia one of the Reds, kita kena bagi sokongan, kalau korang ada kat tempat dia, tak ke bengang kalau orang suruh jual? Kalau korang belom tentu dapat gol macam dia kan? So, just give him time, and eventually, he'll prove he's worth the money KD spent on him~ :)

Then, ada rumours mengatakan bahawa Maxi Rodriguez dan Dirk Kuyt a.k.a Mr Duracell kita akan dijual. Kuyt maybe dijual sebab umurnya yang semakin meningkat dan kontrak dia pon tamat season ni. Tapi, agak sayang nak jual Mr Duracell sebab dia dah banyak berjasa kepada Liverpool. Dengan lincahnya dia, tenaga yang tak habis-habis, aku sebagai fans memang tak setuju dia dijual, tapi it's up to KD. Lagi satu, Maxu Rodriguez nak dijual? crap, he's one of my favourite super-sub, whenever he enters the field, he'll change the play completely. The pace will be higher, and cara menyerang juga jadi lebih agresif. Tapi, maybe sebab dia dibayangi dengan Steward Downing, tu yang kita tak tengok bayak match dia main. Tapi, if anything happens to Downing or any other midfielder, we'll at least have some backup that has prove themselves that they are good enough as a Reds. Tapi, aku membebel pon, it's up to KD.

So, today, post pasal yang tak patut dijual. Post lepas ni, post tentang sape yang patot dijual. :D

Sekian,
Landlord. :D
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.