Badi Kekalahan Musnah Jua~
Posted on Sunday, April 8, 8.4.12, Comment [0]
Assalamualaikum.. tak jawab dosa,, jawab?? pahalaa... :) yesss!!! setelah mengalamai 4 kekalahan berturut-turut, akhirnya, team peberet Landlord dapat musnahkan badi kekalahan. Walau hanya dapat seri dengan AVFC, tapi sudah memadai bagi Landlord. Seperti yang korang tahu or tak tahu, Liverpool mengalami 7 kekalahan dalam 8 game (betolkan saya kalau tersilap sebab takut tersilap kira), dah akhirnya, pada minit ke 82 tak silap, header Suarez tidak mengena palang malah menggegar gawang AVFC dan akhirnya memberikan equalizer kepada kita.

So, setelah baca komen-komen di group fans Liverpool dan fanpage Liverpool di laman sosial Facebook. ternyata ramai yang berpuas hati dengan persembahan Liverpool hari ini. Aku juga tidak terlepas dari merasa gembira kerana gol seawal minit ke sembilan itu akhirnya dapat disamakan oleh Suarez. Kalau korang semua game tu tadi, ternyata, game tu memang berpihak kepada Liverpool. Kita banyak melakukan serangan, tapi, serangan tu semua pergi ke palang, tak palang, ke langit pergi bolanya.

Oh ya, bagi sesiapa yang tak tengok match tadi, Abang Agger kita dah sihat KOT, sebab tadi dah boleh main, and dia walau bermain sebagai Left Back menggantikan Jose Enrique, dia juga memainkan peranan besar dalam membantu bahagian serangan kita. dan tadi aku tengok, lain macam game berubah lepas dia masuk, serangan terus menerus, and defense pon dah tak leka. Nampak sangat ketidak hadiran Agger dalam first eleven amat memberikan kesan yang amat teruk kepada kita. Walau baru pulih daripada injury yang amat teruk, tapi dia bermain dengan baik. Begitu juga dengan Jose Enrique. Sebelum digantikan dengan Daniel Agger, dia juga banyak membantu jentera serangan Liverpool. Walau tugas dia sebagai LB, tapi dribble dia amat cantik sampai memberi ruang untuk Downing melakukan cross yang amat cantik, tapi malangnya, kebanyakan cross yang dibuat oleh Downing tak berjaya disempurnakan oleh rakan rakan lain.

Enough with pujian, sekarang for kritikan. first thing yang aku nampak hari ini, Suarez banyak buat diving in hope of getting penalty. Well Suarez, para reff dah benci dengan awak lepas kes Evra, so, jangan mintak simpati mereka dah. tak pasal-pasal kena kad kuning. tapi takpe, kau dah sumbatkan satu gol tadi kan, dah cukuup~ Carroll. aku dah tak tahu nak cakap apa pasal mamat ponytail ni. Kata play as a striker, but focus kat bola macam hape. Bayangkan, gol depan mata, nak tendang bola, pergi tendang angin. bila ada chance for header, header melambung tinggi. Bila ada chance for another header from cross created by bellamy, dia pergi biarkan, taknak kejar pon. tapi bila bola tinggi di bahagian tengah, boleh pulak dia lompat and tanduk bola tu. Sekarang, aku rasa, dia tak patut call himself a striker. It's time KK put him in a different position. I'm thinking of let him be one of our 4 GREAT WALL. tapi jangan letak awal-awal. maybe as subs sudah. dengan ketinggian dia, and badan dia yang besar, rasanya kalau challenge player lain, senang-senang je kot nak kaut bola tu. Dalam game dah terbukti dia boleh jadik defensive player, sebab aku dah try, tu sebab aku tahu. hahhaa. sO, CARROLL, PLEASE, PROVE YOUR WORTH TO US. :)

Another one, please give a round of applause to our new keeper, Alexander Doni who give a stunning performance today. Takdalah stunning mana, cuma for his match in BPL, he seems quite relax. sampai boleh dribble one of the AVFC player,aku lupa sapa yang dia dribble kan tu. First goal tu pon not entirely his fault, bahagian tengah memang takda sape time tu, dia pulak baru nak set mind lepas terjatuh cuba menumbuk bola cross from AVFC tu.Walau tua, jangan ingat dia macam kuda tua, biar tua pada usia, namun muda pda kelincahan. Doni, good luck in another 2 games. :) we wish you the best. :D

Sekian  sahaja, penat membebel pan jang,
Landlord. :D

p/s : dapat gak tengok bola torpedo Gerro tadi walau tak masok gol. :D
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.