Another Epic Fail~
Posted on Sunday, March 25, 25.3.12, Comment [1]
Assalamualaikum.. tak jawab dosa,, jawab?? pahalaa... :) yesss, aku memang penyokong setia kelab liga Inggeris iaitu Liverpool FC. so, kepada segala peminat MU, mu nak kutuk, kutuk kat komen, tp bahasa kesat tak boleh digunakan.

So, hari ni, macam biasa, bila ada game team hebat-hebat, aku and member-member sekolah rendah aku pergi ke Osman Larkin Perdana dengan menaiki motor yang paling aku benci, iaitu Honda Icon. ==" damn, skuter tu kecik gila. ==" plan hari ini nak tengok game Liverpool vs Wigan yang akan bermain di Anfield. bagi sesiapa yag tak tahu, ni padang Liverpool. But then, si tauke mamak tu bukak game Arsenal vs Aston Villa. Tak boleh nak cakap apa la kan, kawan aku, Salleh, kemain suka sebab tauke tu bukak game team dia. haih~ so, personally, Arsenal makin baik gameplay dia, Setpiece dia jgn cakap, memang player dia makin hebat ah. satu match tak saha lebih dari satu gol. Tahniah Arsenal.

But, on the other hand, terjadi sebaliknya kepada Liverpool. Hari ni, kalah lagi. Hari tu dah kalah dengan QPR. Hari ni dengan Wigan pula. So, balik-balik je, aku bukak laman sosial Facebook ni, and dekat LFC fan club punya group, ramai memaki hamun manager kelab iaitu Legen.......wait for it.......dary!! player iaitu King Kenny.wahai supporter Liverpool, kalau korang tak boleh nak sokong team kita bila kalah, jangan bersorak gembira bila menang. Kalau ya pon nak kutuk, come on, bagi la cadangan sikit, ni nak memaki hamun. so please, be rational. tengok balik silapnya apa tadi. maybe kalau rezeki korang ada, tiba-tiba Mark Henry hire korang jadi manager. kan bertuah namanya.

Aku nak tanya sikit ah, masa kita menang Carling Cup, and menang atas Sunderland time Quarter final, korang bersorak tak?and sape korang puji for making a right decision memasokkan 3 amigos? King Kenny jugak kan?? so, korang masa decided nak jadi supporter Liverpool, ada baca tak pledge dia? kalau akda, nah aku kasik..


korang kne kecikkan mata sikit. hahaha. so, back to the topic, kita kena la support, tak kira apa jadi. jangan bila menang, kita mengaku, "Akulah supporter no 1!!". bila kalah, "apa ni!! main macam sial la!!" jangan. tu bukan supporter, tai lalang yang mengikut arahan angin. Lagi satu, korang perasan tak aku guna supporter, tp bukan fans? kenapa?

Ni perbezaan dia....

Supporter = Fans yang akan berada dibelakang kelab walau apa pon terjadi. tak kira menang atau kalah, mereka tetap support. Bila kita kalah, we face all the critics like a team but when we win, we'll celebrate like hell. Now, this type of people, I respected them. why? diorang boleh tahan lagi bila team kita kalah. malah boleh bergaduh bila orang kutuk. And kitorang pon bergadoh sesam sendiri, api bila dah nama satu keluarga, mesti baik.

Fans = Type of people who likes the team, but senyap bila kalah, and bingit bila menang.

So, korang fikirkan, mana satu korang. are you a supporter or just a fan?

Cerita lain lak, aku suka join family Reds ni, bila ada masalah, semua orang tolong. masa dapat result aritu, aku post kat group liverpool la menyatakan kesedihan aku, satu-satu komen diorang bg yg membina semangat aku balik. Ada siap bantu aku lagi cari tempat nak belajar. Guys, thanks. 

We're just not supporting the same thing, but we are a family. The Reds family. and family, we stay together strong, and we'll help each other. Tu sebab bagi aku, Liverpool has the most awesome supporter than other clubs. :)

Haip, dah panjang aku bebel, ok lah, choww dulu, :)
Sekian,
Haziq. :)

p/s : Motto Liverpool, "You'l Never Walk Alone" adalah motto yang memberikan aku semangat, so, we should never leave our club walking alone, we'll walk beside them, in rain or in the sun, we'll always be there for them, as we are, THE 12th PLAYER. :)
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.