Some pantun for Facebook Users. :D
Posted on Saturday, December 31, 31.12.11, Comment [2]
Assalamualaikum.. tak jawab dosa,, jawab?? pahalaa... :) As i was scrolling down the Spm Candidates 2011 group, I found this pantun. Credits to my friend, Addin Lee Seeley. :D


PANTUN BEST UNTUK
PENGGUNA FACEBOOK... :)

Dua minit sekali keluar post dia,
Sampai nak ke jamban pun di cerita.
Dia ingat kawan-kawan nak tahu agaknya,
Dia tak tahu kita yang muak membaca...

Ada pulak yang marah tak kena masa,
line internet problem pun nak di marahnya,
Keluarlah ayat macam tiada agama,
Tapi sesekali judge book by its cover ya...

Tak kurang jugak yang bicara hal agama,
Walau tak banyak tapi berguna,
Buat peringatan kengkawan yang alpa,
Moga teknologi tak salah guna...

Yang lain asyik duk like saja,
tak kira ape post tak kira siapa tuannya,
Ada kala x baca pun isi cerita,
Yg penting like dia mesti ada...

Yang lagi satu cerita hal cinta,
Bergambar profil macam da kompom itu bini dia,
mula la keluar ayat manis dari gula,
kita tengok lagi sehari kecewa ke gembira...

Ada yang tulis suka suka ,
kadang mengarut kadang berduka,
Mencari kenalan sekadar teman bicara,
Mana la tahu,sangkut sorang dua...

Tulah dia FB punya angkara,
Ada baik ada buruknya,
Elok dipakai elok la dia,
Tepuk dada tanya selera..... :)

Semoga terhibur. :D

Sekian,
Haziq. :)
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.