Pulau Sibuuu. :D
Posted on Monday, December 12, 12.12.11, Comment [2]
Assalamualaikum.. tak jawab dosa,, jawab?? pahalaa... :) yesss.. entah kenapa, minggu lepas ayah suruh au balik kampung di Batu Pahat, tapi akhirnya dia cancel kan. kenapa? yes, sebab dia ajak kami sekeluarga bercuti di Pulau Sibu. Ni bukan Sibu yang kat Sabah tau, ni yang dekat Johor je. :D tiada duit nak ke Pulau Sibu kat Sabah nun. :D kami pergi  dua family, family kitorang and family bos ayah aku. well, bukan bos, tapi partner kepada owner syarikat bapa aku. :D

Naik bot, yes, pengalaman yang menakjubkan bila kita berada di tengah lautan, nad tanah besar jauh dari pandangan kita. well, korang nak tau tak, di tengah lautan pon ada line handphone lagi. :D memang huru hara lah bagitau kawan-kawan yang aku atas bot. hahaha. so, beberapa jam kemudian, tiba kat pulau sibu. :D kami disambut oleh beberapa orang penyanyi. :D hoho. then ada minuman free. xD paling best, merak dan rusa berada di mana-mana, mereka dibiarkan hidup bebas. :D ada lagi satu, anak kambing yang baru seminggu lahir, ya Allah, comel gila. :D

haaa, ni ada satu sms aku dengan sorang junior aku,
Aku : woi junior, abang kat pulau Sibu and ada banyak merak!! xD
Junior : waaa, bestnyee, saje nak buat orang jeles la tu, eh, merak tu apa?
Aku : (dalam hati ni terkejut tapi yelah kan, budak zaman sekarang) peacock, tau peacock?
Junior : ohhhh, tau-tau, waa, amek gambar banyak-banyak tau. :D

hahahahahaha, budak form 1 taktau merak tu apa. ==" agak sengal la kan. takpe-takpe, dia dah belajar something new. :D yang aku pelik kat pulau ni kan, dlam chalet, tak ada line handset, tapi kat luar chalet, line penuh. hahahaha. so bila nak texting dengan sesaipa, memang dok luar chalet ah. :D hahahaha. and kat sana, ada astro wok tv dia. tak melepas aku tengok match dua team aku minat Liverpool vs QPR. haha. walau Liverpool menang, tapi good job QPR, lagi-lagi keeper ketiga diorang, pehh, kental abes. :D yeah! You'll never walk alone. :D

And di pulau sibu ni aku tahu erti kenyang gila sampai nak mati :D mana taknya, makan buffet all you can eat. memang melantak habis ah. :D nak makan sikit sayang pulak ayah dah bayar mahal-mahal, so, makan lah macam orang gila. :D sotong dia sedaaaaap! ni quotes adik aku, Hilman, "ini bukan tempatnya untuk diet, tapi untuk lupakan diet"  hahaha. tau takpe, naik sekilo wok. ==" mandi laut? well, mandi pantai actually sebab ombak besaq-besaq, aku tak bagi mereka main jauh ke tengah. :D haha. habis baju masuk pasir. =="

gambar memang banyak kami tangkap, tapi, nantilah aku masokkan. :D so, sampai disini sahaja,
Haziq. :)

p/s : dalam tenang-tenang hati aku bagai air di kolam renang pon, aku tak dapt lupakan kau. =="
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.