2 jam bersama mereka. :)
Posted on Sunday, December 25, 25.12.11, Comment [0]
Assalamualaikum.. tak jawab dosa,, jawab?? pahalaa... :) yes!!! hari ini, tinggal berdua sahaja dengan adik tersayang iaitu Hilman. Ibu, Ayah, Akak, and Baby balik kampung. huhu. so, hari ini, akak kawan aku, Azman, ada mengadakan kerja kahwin. siapa kahwin? akak azman laaa, or nama pangglan nya, Kak Dayah. :D Aku, Amer, dan Faiqah bergerak dari Flat pukul 1.00 dan ambil Cina a.k.a Fadhli di rumahnya. then baru ke flat Suria Muafakat. :D tiba disana, kami berjumpa dengan Fahmie, Zarin dan Helmy. :D Dah sebulan tak jumpa, tapi diorang still sama. haha! so, mula-mula tu berbual-bual. then, Helmy perot dah berbunyiiiiiiii. berapa kali agaknya dia ajak kitorang makan, baru kitorang ikot dia pergi makan. haha! then, makan-makan, berbual-bual.. blablabla, tengah-tengah makan, ada la satu makcik ni, ber-karok. kalau suara sedap takpe, ni bila pitch tinggi, hamekk kau, rosak suara. haha! tersedak kitorang makan naaa. makcik, kalau ye pon nak karok, boleh. tapi, carilah lagu yang sesai dengan pitch suara. jangan ambil yang boleh menjahanamkan majlis orang. hahahaha. dia nyanyi macam syok sendiri. artis pon tak gituu. ni ngalahkan artis. hahahahhaa

Lepas makan, macam biasa, jumpa mak ayah pengantin. :D maaf Man, aku tak ada duit kecik tadi. nanti aku bayar lebih sikit time Rashid kahwen. :D lepas tu, dapat goodie bag. :D suka-suka. mula-mula planning nak terus balik, sekali, belum salam tuan rumah lagi. itorang pon tunggu tuan rumah yang kena jadi runner pada hari ni. kesian aku tengok si Azman tadi. hahaha.  lepas siap je, dia datang kat kitorang and lepak-lepak. then, abang dia, Rashid panggil dia. Dia datang dengan senyuman dia yang menawan, tanya kat kitorang, "weyh, boleh tolong tak?" kitorang ingat nak kena angkat barang ke apa, sekali, ni pertolongan yang diperlukan, "aku nak 2 oran, nak angkat bunga manggar" semua dah tertunduk-tunduk. Man pulak dah buat muka kesian. ok, mula-mula Amer dipilih sebab dia pakai baju warna tema iaitu Purple. but then, Azman suroh aku berganding dengan Amer. tapi bila ikut tinggi, memang nampak tak cantik ah. haha. last-last, aku dengan Cina a.k.a Fadhli. sebab dia je yang hampir sama tinggi dengan aku. Muka tang tu tak bengang lak kan, denan pakai selipar raya, baju tak masuk tema langsong, kena angkat bunga manggar. haha. tapi, it's a nice view la sepanjang angkat bunga mangar tu. dapat tengok macam mana bila ada highway, mesti ada tol. yeah, pengapit lelaki ni pujuk la segila-gilanya, kena bayar juga tol nya. hahahaha. memang best la tengok tadi. :D sempoi je kan pakcik-pakcik yang jaga tol tadi. siap bawak sudip kacau lauk nak halang pengantin lelaki masuk. ini lah budaya yang aku tengok tak lekang dek hujan, tak lekang dek panas. hahahaha.

so, kepada semua lelaki bakal berbini, pastikan, bagi pengapit duit tol. nanti tak dapat masuk majlis. :D kepada wanita yang bakal bersuami, kalau family nak buat tol, jangan la banyak-banyak sangat, pokai kitorang nanti. hahahaha. so, kekalkan tradisi ni, pasti, Melayu tak akan hilang dari peta DUNIA. :)

Pukul 3, kami bergerak balik. :) kepada tuan rumah, En. Mismon, terima kasih. Azman, thanks sebab sudi jemput kitorang. :D

Sekian sahaja,
Haziq. :)
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.