Apa yang mereka buat sebenarnya? =="
Posted on Thursday, November 10, 10.11.11, Comment [0]
Assalamualaikum.. tak jawab dosa,, jawab?? pahalaa... :) hee~ sedang aku enjoying myself dengan beberapa cerita crime investigation yang ibu bapa aku belikan, terdetik di benak fikiranku setelah aku melihat seorang computer hacker dalam FBI bekerja, apa sebenarnya key-key yang dia tekan tu? dia tekan rambang ke, dia memang dah hafal keyboard ni?

maybe bila bab-bab perlu tulis dia dah hafal kot, tapi ada satu scene dimana dia perlu lawan dengan hacker luar yang cuba masuk fail FBI, and aku tengok, pergh, punya laju tangan dia menaip. apa yang aku nampak di monitor dia cuma lah nombor-nombor, bukan perkataan yang membawa sebarang makna. ==" tiba-tiba, dia dah menang and dapat tahu lokasi hacker luar tu. hadoii,. tak paham aku cara bekerja hackers ni. ada sesiapa yang boleh bantu aku? aku taknak hackers game yang guna cheat engine la, fiddler la, charles la, come on la, itu hackers paling (toot) yang wujud dalam dunia ni. adik aku darjah tiga pon reti guna benda alah tu. cari dalam internet, terus dapat.

Apa yang aku nak adalah informasi tentang apa kerja mereka and apa guna yang mereka dok sibuk menekan keypad and adakah apa yang mereka tekan itu secara rambang atau memang ada maksod tersiratnya? Or mereka main sapa boleh taip paling laju? hahahaha. Aku bukan nak belajar jadi hacker tapi saja nak tahu. :) yang aku tahu, bila masok computer science memang ada belajar benda-benda ni ea? haha. :D 

So, kepada sesiapa yang ada info pasal benda ni, please terangkan kat aku or korang boleh letak link di bahagian Comments or kat shoutbox sebelah tu. :D

Sekian,
Haziq. :D

Cari segala peluang yang anda boleh. :D
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.