Salah ke??
Posted on Tuesday, October 4, 4.10.11, Comment [0]
Assalamualaikum.. Xjawab dosa,, jawab?? pahalaa... :) Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi yang aku ni masih mampu menulis lagi.. :) syukur-syukur. haa, hari ni bukan saja-saja aku nak menulis, tapi aku nak menyatakan pendapat aku dalam satu hal ni.. Aku tak tahu la apa yang kanak-kanak ni fikirkan tapi aku rasa diorang semua salah backing side ni..

haha, sebelum aku melalut lagi panjang, kisah dia bermula begini.. jeng jeng jeng.. xD Hari ini bermulanya peperiksaan Penilaian Menengah Rendah a.k.a PMR, and there's this one particular calon yang agak bodoh di sekolah aku. Aku kenal ayah budak ni, and aku nampak lah ayah dia ni datang sekolah and beliau 3 kali keluar masok sekolah, tak silap aku lah. Muka dia nampak risau, aku inat nak tegur, tapi tengok muka macam tengah naik angin, aku pon batalkan niat.. :) Kalau aku tengok dari segi reaksi muka dia, aku perasan yang dia tengah risau and cara jalan pakcik ni laju gila tadi. So, aku buat andaian yang pakcik ni sedang mencari anaknya. Yelah, ayah siapa tak risau kalau anak dia hilang entah ke mana. Lagi-lagi ada periksa besar macam PMR ni.. =="

5 minit selepas aku nampak pakcik ni round sekolah, aku engar suara orang menjerit di luar pagar sekolah. Aku sebagai Penolong Ketua Pengawas yang agak bertaulaih pon check-check keadaan. OHH! BUDAK NI DENGAN AYAHNYA! dah ku agak. hah... daripada hujung bus stop sekolah kami tu, bapak dia sepuk kepala budak tu, hentak kepala dia kat pagar, sepuk lagi, songkok jatuh dia suruh ambil balik, sepanjang perjalanan sampai ke dewan periksa. Aku pon terkejut tapi tak berapa nak terkejut sebab perangai budak tu memang agak sial and dia dah tahu bapak dia garang, dia buat hal jugak.. ==" aku dengar kawan-kawan dia cakap, "eh, ayah dia ni kenapa, budak tu pergi makan je kot, kenapa ayah dia tak bagitahu nak bawakkan bekal?? lepas tu, nak marah-marah.." oi budak, korang tahu tak, kan cikgu tak kasik keluar sekolah except makbapak datang ke sekolah.yang memandai nak keluar sekolah kenapa? and lagi satu, macam mana nak bagitahu?? handset pon tak bawak. kan ikut common sense, takkan lah ayah nak biarkan anak dia berlapar bila periksa, adoi... tunggu je la dalam kawasan sekolah, kantin sengan koperasi kan ada. buat apa pergi jauh-jauh nak beli makanan tengah hari??

Bagi aku la kan, dalam kes ni, kita tak boleh nak salahkan ayah budak ni. ayah mana tak naik angin bila dia tahu anak dia nowhere to be found and the exam will starts in 30 minutes?? kalau korang jadi ayah mesti risau n worries will lead to angriness. So, jangan pertikaikan lah action ayah budak tu kalau nak marah anak dia dean ramai. memang patot pon. walaupun sakit nya amat sakit, tapi perasaan malu lagi sakit. perasaan malu ni lah akan ajar budak ni untuk menjaga adab n tingkah lakunya kat sekolah nanti. PAKCIK! saya salute pakcik sebab memukul anak pakcik tanpa belas kasihan di depan ramai.. xD

HAHAHAHA. aku suka tadi. padan muka kau. xD ok lah, aku nak sembahyang, Mukmin yang cemerlang adalah mukmin yang menjaga solatnya, sekian terima kasih.. :)

Yang benar,
Haziq.. xD

p/s : ambil iktibar cerita ni kalau taknak dibelasah oleh ayah or ibu korang depn ramai. lagi-lagi time periksa ni, keberkatan mereka penting, kemaafan pon penting.. :)
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.