Akhirnya..
Posted on Saturday, September 24, 24.9.11, Comment [0]
Assalamualaikum.. Xjawab dosa,, jawab?? pahalaa... :)

Akhirnya, aku dapat terima ken yataan yang aku ni dah gagal.. :) well, takkan lah dah gagal tu kita nak duduk diam macam orang bodoh plak kn?? so, start dari semalam, aku dah mula untuk study balik apa yang aku telah tertinggal.. banyak la jugak kan aku tertinggal. tapi tak apa,, bak kata cikgu Al'Fatihah "awak semua ada sebulan lebih lagi, macam-macam boleh berlaku, awak boleh meningkat, dan awak juga boleh jatuh, awak nak yang mana?? fikirkan dan lakukan tindakan sewajarnya" well cikgu addmaths n maths ku tersayang, thanks sebab sedarkan kami semua.. :) kami akan cuba perbaiki kesilapan kami semua.. :) memang best dengar cikgu berleter haritu.. :) tak pernah tengok dia marah sebegitu.. T.T

Tekun beliau mengajar, sayangnya kami dah gagalkan beliau.. T.T
so, the first step that my mom and dad took is that they had taken my handphone. so, to all my friends out there, if you wanted to call or text me, please do so at my mom's phone number or my dad's.. :) I will only get my phone back after SPM or whenever I go out from my house.. :D

the second step, I had started to revise addmaths AGAIN.crap, whenever I encounter one of the igh level questions, I will eat to get my mind focused on that question.. ==" getting fatter n fatter.. ==" There are so many question that I need to ask Miss Al'Fatihah, starting from the difference between differentiaton n integration untill the linear programming.. haihh... dah la markah besar2... kenapa la suka sangat berbelit soalan addmaths ni kn??

the third step, lessen up the play n sleep n blogging n FB-ing time...more time on the studies n revisions.. 
My dad talk to me n this is what he says "Haziq, ayah dah ambil kau punya handphone, tapi sebenarnya ayah lagi tak suka kau online jee di FB kau tu. tapi it is ridiculous la for me to take both of your ways to contact your friends. so, ayah ambil handphone, ayah just bagi bila kau keluar rumah and after your SPM nanti. Your mom said that kau ni banyak sangat texting ngn perempuan (DALAM HATI TERDETIK, XKN LA NGN LELAKI JEE?? ) Tapi bagi ayah it is normal for a teenager to text some girls. Ayah pon dulu macam Haziq. tapi ayah pandai lah nak hilangkan dioang semua time periksa, and by keputusan Haziq sekarang ni, it is obvious that you did not strong enough to handle the texting while studying. that's why I made my decision to take away your phone but not your FB n blog." well ayah, I have my eyes on one of the girls tapi dia pon periksa so handphone tu pon dah macam tak digunakan sangat, so nasib baik ayah ambil.. :) lau tak, mesti kacau budak uh balaja.. ==" after 2 minutes, I give my dad my phone.. :) entah mengapa kali ini tak keberatan nak bagii handphone uh kat ayah.. :D

kepada kawan-kawan yang dah fail their addmaths, don't worry, we still have time, tapi kena cepat berubah. sudah cukup dengan bermain di dalam dan di luar kelas, ini masanya untuk kita berjuang.. :) kursus motivasi?? just a waste of time.. :) baik duduk rumah, belajar daripada dengar orang membebel tah pape.. dah la aku ni jenis yang masok telinga kanan keluar telinga kiri.. xD

so, this is it. I need to beat my sister.. :) if she can do it, why didn't I?? akak, KAU TENGOK NANTI.. :) SPM aku akn pass with one colour and one grade only, the black colour with the grade A's.. :)

sekian,wabillahitaufikwalhidayah, wassalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh.. :)

Haziq.. :)

Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.