Budak zaman sekarang.. =="
Posted on Saturday, August 6, 6.8.11, Comment [0]
When I was a kid, I didn't have a laptop, iPod, Blackberry, PS3 or iPad. I played outside with friends, bruised my knees, made up stories and played hide and seek. I ate what my mom made. I would think twice before I said "NO" to my parents. I misbehave & I get caned. Not just me, my friends too. Simple. Life wasn't hard, it was good and I survived. Kids these days are spoiled.
Re-post this if you appreciate the way you were raised. I think we were happier kids


ok,, assalamualaikum n salam sejahtera.. :D koang baca x bnde kat ats ni?? koang rase betol x?? huhu.. bg aq la kan,, betol jugak.. sbb even saya yg masih muda ni pon da dapat tgk perbezaan antara generasi saya n generasi lebih muda.. koang semua bayangkan la yee,, kita dulu,, nk dapat handphone pon susah.. sekarang,, mana2 kamu semua pergi,, nmpk je budak kecik pegang handphone sendiri... ada pernah sekali,, saya nampak budak berumor 4 tahun,, pegang IPhone 4.. ==" jeles sementara di situ.. huhu..

ape pon,, ibu bapa xpatot la memanjakan mereka dengan bnde2 ni.. mereka semua akn terperangkap dengan dunia maya.. mereka tak tahu dunia sebenar.. even sekarang,, koang da bole tgk kn,, budak sekolah rendah pon da ade Facebook sendiri... contoh terdekat,, adeq aq,, Ilmam.. huh.. dia darjah dua da ada facebook.. aq form 3 baru terkial2 nk blaja guna social web ni.. huhu..

kepada ibu bapa kat luar sana,, jangan sogokkn mereka dengan pengalaman maya, ,walaupun pengalaman maya amat best,, tp, ,mereka takkn tahu pengalaman sebenar.. mereka takkn rasa bagaimana rasanya untuk terjatuh dan sakit,luka, rasa bangga apabila semua usaha kita telah diberi ganjaran apabila diberi kejayaan..mereka tak akan rasa semua itu jika mereka disogokkn dengan alatan2 gadget moden ini.. biarkan mereka luka biarkan mereka bermain hujan, biarkn mereka bermain lumpur,, ini semua supaya mereka lebih mngenali dunia mereka.. mereka tidak mungkin dapat merasainya pabila dewasa nnty.. :)

lagi 1,, kalau koang nmpk,, ibubapa zaman sekarang ni mcm xnk rotan ank2 mereka.. kita,, kalau duul,, suara tertinggi sikit,, even dgn adeq bradeq,, teros kne rotan.. mmg patot la budak2 zaman akn datang ni akn jd lebih agresif terhadap ibubapa.. dioang da berani tggikn suara.. I still remember all the sebab why I get caned by my father.. huhu.. but, ,now,, adeq2 aq pon da pndai cakap "NO" kat ibu,, aq yg marah.. xpasal2 aq yg marah dioang.. haha.. :D

fikir2kanlah yee,, this is for my generation, please,, don't spoil your child with all the gadgets n do not be afraid to scold your child.. :)

sekian sahaja,,
Haziq.. :D

Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.