Bubur Lambuk.. :D
Posted on Sunday, August 14, 14.8.11, Comment [0]
Assalamualaikum.. Xjawab dosa,, jawab?? pahalaa... :) wee~ kamu2 semua pernah makan Bubur Lambuk?? mesti penah kn?? tipu la kalau xpenah.. :P wee~ well,, bubur lambuk ini amat popular pabila Ramadhan menjelma.. :D kat Malaysia ni,, bubur lambuk ni da mcm trademark bulan Ramadhan.. bila amsok Ramadhan jee,, berlambak2 bubur lambuk diedarkan di seluruh Malaysia oleh semua masjid.. :) tak ketinggalan,, surau bawah uma aq ni.. :) well,, some of them make the bubur lambuk edible, n some of them make it,, not entirely edible.. :) *ahahaha,, ape aq kesah,, mkn je laa,, da nama rezeki...*

well,, bg aq,, aq melihat bubur lambuk ni mcm satu nya tanda perpaduan umat Islam.. :D kenapa perspektif aq begitu?? haa,, koang lau tgk betol2,, time amsak bubur lambuk ni,, xkira org tua, ank muda n budak2 kecik akn bersama2 berganding bahu nak siapkn bubur ni.. :) well,, 2 maybe zaman dulu kala.. sekarang ni,, aq tgk,, well,, da mken kurang.. yang ada pon just warga2 emas yg rajin.. :) knape jd begini?? haa,, bak kata mamat kat belah barat sana "too many cooks spoil the broth." .. well,, kami ank muda bkn sengaja xnk tolong,, tp bayangkan la yee,, bila tnye sikit nk bwat ape,, "kamu ni,, sikit2 tanya,, cuba la pikir sendiri.." pakcik,, kang saya bwat resipi saya kang, ,pakcik marah.. huhu.. ni la,, sikit2 nk marah.. huhu.. xpe2,, disebabkn bulan puasa,, kita kne SABAR.. :) hahaha.. maybe that is one of the reason that makes us 'belia" xmau datang.. yelaa, ,sapa tahan sikit2 kne marah.. hahaha..

well,, lg 1,, sbb malas.. :D hahaha,, ini xdapat disangkal lagi,, kami mmg pemalas.. :D macam mana la nk maju Malaysia kalau belia2 mereka malas?? hahahha.. :D ok,, aq da terkeluar dr landasan sebenar.. tp,, now we know why the teenagers don't wanna join cooking the porridge.. :D hahaha.. malas n takot kne marah.. :D

ok,, bubur lambok,, a food that is famous all around Malaysia,, *well, ,xtau la lau org luar pon tau.. :/* it can be a sign of muslims unity.. UNITED WE STRONG, BREAKS UP WE WEAK.. *ok,, direct translate.. :D*


haha,, da puas aq bebel asal bubor ni,,
time 2 mandi n masak bubur with pakcik2 kat bawah.. :D
bye2.. :)
yg benar,,
Haziq.. :D
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.