Boleh ke Aku Buat??
Posted on Saturday, August 13, 13.8.11, Comment [0]
Assalamualaikum n salam sejahtera.. :) well,, dah lama juga ye aku tak update blog ni.. :) kenapa?? kerana internet saya telah di"bar". :D paham - paham aja lah.. :) ok fine,, aq xbole nk jadik skema.. aq jeles sama anwar hadi sbb blog dia skema gila.. ==" wuu.. xpe2,, at leas,, i tried to be skema.. :D wee~ da brape minggu ni,, aq baru miss terawih 2 kali.. :D miss pon gara2 sakit perot yg memanjang.. :) hoho.. :D

oh yee,, selepas aq membuka mukadimah yg xseberapa di atas,, baru aq perasan,, aq da lari tajok.. ==" k,, maapkn saya,, people tend to make mistake.. :) accept them for what they are.. :D tersasul lagi.. haa, mlm ni,, setelah lama aq berpisah dgn blog..*lima hari je kot* aq ingin menceritakan satu situasi di surau yg mmbuat airmataku jatuh ke karpet surau darul Akhirah.. :D well,,, semasa para muslimin lelaki sedang solat rawatib,, i saw a young boy,, approximately 5 yeas old.. :D well,, he is standing beside his dad n i stare at the two of them for quite a long time.. as i stare them,, my mind thinks "wat the hell is that young boy doing??" well,, dia tgh peluk diri dia sambil berdiri n his dad tgh bwat solat rawatib.. then.. when it is time for ruku',, the son followed his dad's step.. hahaha.. well,, it is sweet seeing a young boy following his dad prayer eventhough he didn't know wat type of prayer that his dad are doing.... :D

well,, enough writing in English.. hahaha.. well,, aq pon tgk je sampai la dioang abes semayag.. bila bapak dia berdoa,, ank dia pon tadah tgn gak.. haha.. well,, ape kne mngena ngn tajok?? ni haa,, aq pon terikir sejenak,, nnty,, bila aq da ada anak*maybe*, bole ke aq jadik bapak yg baik?? bole ke aq didik ank2 aq?? bole ke aku jadik mcm ayah aq?? or macam ayah2 yg lain,,?? sedang aq berpikir,, satu andaian masok ke otak aq,, sempat ke aq kawen?? hahahaha.. bole lak "dia" masok seketika td.. :D xpelah,, huuu,,

Ya Allah,, tolonglah hamba-Mu ini bakal menjadi seorang ayah yg baik.. sesungguhnya,, anak itu adalah harta seorang bapa yg tidak ternilai..seorang anak,, ketika lahir, mereka bagaikan kain putih yang teramat bersih, kita sebagai bapa dan kaum Hawa sebagai ibu lah yg akan mencorakkan kain itu.. aku amat berharap,, anak2ku nanti, aknku corak dgn warna2 pahala, lukisan2 amal ibadat, dan corak2 ilmu.. huhu.. amin.. T.T

wee~  SPM ta pas ag da pki pasal bnde ni.. *der,, ini untuk masa depan,, kita perlukan plan untuk asa depan yee.. :)* haa,, so,, kawan2,, jom kita berdoa agar kita bole jd bapa yg berjaya.. :)

sekian sahaja,,
Haziq.. :D

p/s: nga xde idea,, bola la plak teringat peristiwa kat surau td.. oh yee,, for calon PMR,, selamat mndduki koang pnye trial exam,, may Allah be with You Always.. :) just seek for Him,,and you shall find Him.. :)
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.