Bazaar Ramadhan.. :)
Posted on Saturday, August 6, 6.8.11, Comment [0]
Assalamualaikum n salam sejahtera.. :D yess!! ALHAMDULILLAH!! Allah dah pnjgkn umor kita untuk bertemu dengan 6 Ramadhan lagi.. huhu.. ok,, kamu2 sekalian nmpk tak tajok post?? tipu la kalau tak nmpk.. :D ok2,, koang tau apa itu Bazaar Ramadhan?? Bazaar Ramadhan ni mcm pasar malam laa,, tp khas for Bulan Ramadhan.. koang pernah pergi kn Bazaar?? haa,, ada jugak kawan2 aq yg tolong mak n ayah dioang berniaga kat sana.. hmm,, ok,, knape tiba2 ari ni aq nk bwat post pasal bazaar??? haa,, setiap persoalan,, ada jawapannya.. :) except 4 cancer tp masih mncari penawarnya.. :)

haa,, begini yee,, kamu semua perasan tak,, bila kamu pergi ke bazaar,, mst nafsu nk beli naik?? mcm2 koang nk beli kn?? mula2 kat rumah planning nk beli just mb nasi,, lauknye,  air kn?? mb some kuih2.. but,, bila sampai je kat sana,, mata suda rambang,, perut da berbunyik,, pikiran da melayang.. :D kata Ustaz Hanafi,, time puasa ni,, waktu pas Asar adalah waktu otak kita ta stabil.. knape?? sbb waktu ni da nk dkt berbuka.. hahaha.. bila mau berbuka,, apa yg kita pkir hanyalah mknn sahaja.. :D 2 sbb,, da kebiasaan kita pergi bazaar pas Asar kn?? so sampai je bazaar,, kita da xbole piki pape,, nmpk bnde yg mnelerakan siket,, beli.. bawak RM100,, abes g2 jee.. sampai rumah,, kiri kanan makanan.. hahaha,, mula2 bangga laa,, tp bila waktu berbuka,, minum air jee,, da kenyang.. sape yg nk mkn mknn yg kita beli uh?? kn xpasal2 mmbazir uh.. MEMBAZIR ITU AMALAN SYAITAN... tp,, syaitan kn tgh cuti semester,, sape yg kawal kita?? haa,, nafsu laa.. so,, masok je bazaar uh,, kawal nafsu,, pikir dgn tenang,, pa yg nk dibeli.. jgn hang main larong je beli sume bnde kat c2.. balik uma,, xda sapa mau mkn.. haha



tp kan,, bazaar ni xsemestinya xbaik,, haha,, ia mnjana ekonomi negara.. lg 1,, 4 org bujang,,yg xsempat nk masak,, mereka bole je pergi bazaar n beli apa yg berkenan di hati.. tp,, xde lah melebih2 lak.. hoho..



kesimpulannya,,FIKIR DAHULU SEBELUM BELI...

Yang benar,,
Haziq.. :D

p/s : da 3 tahun aq xpergi bazaar sekitar JB ni,, hahahaha,, bazaar mne ah best?? :D
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.