Alhamdulillah.. :)
Posted on Monday, August 15, 15.8.11, Comment [0]
Assalamualaikum.. Xjawab dosa,, jawab?? pahalaa... :) yeah.. alhamdulillah.. kamu semua tahu apa maksod Alhamdulillah?? alhamdulillah is bersyukur ke hadrat Allah.. :D why did I put it as my post title?? haa,, well,, you guys know about the World Habitat Day didn't you?? kalau xtahu,, apa la nk jd.. haha.. ok,, we,, (Aishah,Haziq,Faiqah,Ummi) encounter a lot, n I mean it,, A LOT OF trouble along the way to finish up our presentation. huhu..

Well,, the first trouble is our supposably(ada ke perkataan ni??) "actress", ada la 2,, paham2 je la ye lau baca ni,, haha,, she cannot do her task.. the task is to talk in front of the camera about "kempen 3R".. but,, because she had "darah gemuruh",, she could NOT do it.. well,, at first,, I am dissappointed,, but,, yeah,, work must go on.. I finished up the presentation... while Aisyah will find anoter actress.. :D

well,, 2 weeks have past,, the video did NOT finished up yet.. ergh! then,, my pndrive,, my LOVELY pndrive,, ROSAK!!! ergh! ok,, masa nk luahkn perasaann,, xnk gunakn BROKEN ENGLISH aq lg.. huhuhu.. rosak dan rosak dan rosak.. masa tu,, aq xtau nk buat apa.. pn Chan da tnya.. kawan2 da tanya mne presentation... aq hanya terkedu.. xtau nk bgtau sape.. dalam 2,, mcm2 da aq ada.. mcm2 software aq.. mcm2 kerja aq.. ya Allah,, mmg sedih gila.. ibu tgk pon ibu tnya,,"bang,, knpe ni?? sugul jee.." dalam ati nk bgtau,, tp disebbkn aq pikir kewangan ayah aq,, aq hanya mampu mnjawab "xde ape.. :)" huhu.. xpelah,, da naseb badan.. T.T naseb baiklah ada Faiqah yg ada pndrivenyaa.. :D wee~ thanks faiqah sbb bg pnjam pndrive itu.. huhu.. n videonya dapat disiapkn dengan bntuan Ummi sbg pelakon baru.. :D nk tgk vlognye?? kat blog aisyah ni.. :) well,, akhirnya,, dgn kolobrasi kami berempat,, siap semuanya.. selepas beberapa kali touch-up setelah dikomen oleh guru pembimbing kami, Puan Hanizah,, akhirnya,, ia berjaya disiapkn dgn sempurna..Alhamdulillah.. :)

Aku fikir,, semua masalah sudah selesai,, namun,, Allah lebih Berkuasa,, ak menerima panggilan daripada Puan Chan.. ak memikirkan bahawa mungkin beliau call sbb nk gtau yg presentation itu suda selamat berada di tgn urusetia,, ttp sebaliknya...beliau bgtahu,, "Haziq aa,, Cikgu Hanizah cakap aa,, dia xboleh hantar lalu email tau,, sbb saiz presentation awak amat besar,,50MB tau.. hmm,, awak cubalah hantar.."tooooooooot(bunyik phone)... aq terpinga2,, apa harus aku buat?? pndrive pada Faiqah,, rumah dia jauh nk jalan mm2 ni.. lantas aq mesej cikgu,, "CIKGU! pndrive pd faiqah,, esok saya try di sekolah.. tq"

pagi tadi,, aq teros jumpa faiqah,, mintak pndrive,, trosbg Cikgu.. pada waktu rehat,, aq jumpa Cikgu Chan,, then,, Cikgu Chan bgtau "Haziq,, tahniah,, team you sudah pon dihantar presentation 2..:)" Aku punya gembira tak kepalang,, mcm berada di awangan.. aku kembali tersenyum.. Alhamdulillah..

Setelah berminggu2 kami berpenat lelah,, dengan pelbagai dugaan melanda,, akhirnya ia berjaya ke tgn urusetia.. tp untuk precaution,, teacher suda pon burn dalam satu CD kosong supaya pae hal terjadik,, dia bole poskan.. :D wee~

Kepada kawan2 or orang asing yg sudi mmbaca post ni,, doakn kami antara 6 group dari seluruh Malaysia yg akn membentang kn presentation kami di Putrajaya International Convention Centre (PICC) yee.. :) terima kasih atas doa anda semua.. :)

Yang benar,,
Haziq.. :)
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.