Setiap Yang Berlaku Ada Hikmahnye.. :)
Posted on Wednesday, July 20, 20.7.11, Comment [0]
Assalamualaikum n salam sejahtera.. :) ok,, ana semua nmpk tajok post kali ni?? yeah,, arini,, another side of me akn klua iaitu Ustaz Haziq.. :D *cehh,, poyo tahap gaban.. =="* well,, nama saya Ustaz Haziq,, Pggl je ustaz.. ni sesi mukadimah yee.. :) baiklah ank2,, mai kita baca pe yg ustaz mau tulis....

Kita sering kali dengar mansia berkata begini...........
"Ya Allah,, kenapa lah jadi mcm gini??!!!"
Kita seharusnya tidak boleh persoalkn apa sahaja yg berlaku pada diri kita.. :) mcm tajok post,, setiap yg berlaku ada hikmah nya... Kita semua pelajari Asma Ul Husna kn??? salah satu Nama Allah kn YANG MAHA ADIL... so,, Allah tahu apa yg Allah tentukan kepada kita.. it is up to us to take it atau marah dengannya...

ok,, sometimes,, apa2 dugaan menimpa kita,, kita akn selalu dengar org cakap cm gini,,
"Laaaa,, dah takdir tentukan,, macam mana nak ubah.."
Ya Allah,, takdir,, kita boleh ubah dgn usaha kita sendiri.. den nk kuakn ayat Al-Quran,, tp xbpe hebat dalam ayat2 nie,, so,, kalau ustaz ke,, pelajar2 tahfiz yg baca,, ada kn ayat yg menyatakan kita bole ubah takdir kita?? aq pasti ada sbb aq pena dengar.. :D lau ada,, sila bg komen yee.. :D abes,, lau kita kurang pandai,, selamanya ke kita akn kurang pandai?? kita msti nk pandai kn?? kita akn berusaha untuk up sikit kn?? haa,, so,, berusaha lah untuk kebaikan diri.. :)

ok,, setiap yg berlaku ada hikmahnya,, contoh,, ni contoh terdekat untuk remaja zaman sekarang yg sering disogokkn dgn kemewahan,, handphone koang jatoh,, pecah(lau takat nokia 3310 tu xpecah kot.. :D),, slalunye,, koang akn menangis.. yela kn,, memori dgn GF/BF koang sume kat dalam uh,, so,, bgtau mama ngn papa,,mama ngn apa pon klua senyap2,, balik je dr sekolah,, mama ngn papa kasik adiah,, bukak2,, fon baru.. :D melonjak gembira koang.. so,, drpd phone pecah,, koang dapat phone baru.. haaa,,  2 contoh jee.. :)

jadi,, bila sesuatu dugaan datang melanda,, jgn lah kita cepat mengalah.. first step,, SENYUM,, then,, dalam hati,, ucap Istighfar,, kerana sesungguhnya,, hamba Allah yg sering mengucap Istighfar,, akn dapat bantuan daripadaNya.. :) then,, bila otak da tenang,, pikir pro n kontra nyee.. :) pastu,, last sekali,, jgn cepat mengalah dalam hidup.. :) 

"BETWEEN DARK CLOUDS,, THERE'S ALWAYS A SILVER LINING"
"BEHIND DARK CLOUDS,, THERE'S ALWAYS SUNSHINE FOR YOU"
kenapa dark clouds selalu diguna??? sbb ia gelap.. bila dugaan datang,, idop kita akn gelap seketika,, namun dengan rahmatNYA,, cahaya nurNya akn dapat menembusi dan datang kpada kita.. :D



sekian sahaja,,
yg kuat mmbebel,,
Haziq.. :D
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.