Keyakinan Diri.. :D
Posted on Tuesday, July 26, 26.7.11, Comment [0]
Assalamualaikum.. :D alelolealeloealeoaleoaleoelaeo.. hukhuk.. T.T otak da nk mereng.. knpe?? well,, setiap soalan pasti ada jawapannya.. meh sini aku kasi jawapannya.. :) otak suda mereng kerana....

kerana...
kerana...
KERANA....!!!

ESOK...ACARA MEREJAM LEMBING AKAN BERMULA.. huhu.. aq masok acara uh.. huuu.. da lama weyh xrejam,, tiba2 cikgu suo masok.. T.T xpe2.. back to the topic,, keyakinan diri or self-confidence.. huhu.. yeah,, setiap apa yg kita buat,, kita kene ada keyakinan,, bila kita takda keyakinan,, mcm mana kita nk berjaya lakukan sesuatu?? well,, post ni khas untuk aq yg nk lahirkn keyakinan for acara esok.. haha.. tp,, ni pon untuk koang gak.. :) 

well,, seperti aq kata td,, keyakinan amat penting ketika kita lakukan sesuatu..kenapa ia penting?? supaya kita tak ragu2.. :) bila kita ragu2,, kita akn cenderung melakukan kesilapan.. :) contohnya,,* suke bg contoh ea?? * koang jawb pkse,, fuhh,, soklan senang,, mmg yakin betol.. tp part soklan susa,, huhu.. keyakinan merudum,, mula la mmbebel tah pape kat kertas jawapan uh.. haa,, tgk,, disebabkn keyakinan hilang untuk seketika,, kerja yg sedang kita lakukn itu bole teros jadik hancurr.. :)

lg 1,, ni mmg org akn selalu buat.. dalam bidang pemakanan.. saban hari kita disuapkn dengan cerita2 tentang makanan yg tak boleh kita mkn.. contoh,, *contoh lg...* yg terbaru,, cadbury.. org kata ada gelatin babi didalamnya.. tp,, ada ke bukti?? ini semua datangnya dari hati kita.. semasa kita makan,, jgn ada rasa ragu2,, kalau ada rasa ragu2 walau sedikit,, jatuh hukum haram ke atas mknn itu.. haa,, tgk,, baik2 bnde uh halal,, kita tak yakin,, teros jadik haram.. ==" xke bahaya uh...

tetapi... yeah,, mst ada tetapi nya.. :D jgn lh kita over-confident plak.. haha.. susa2 lau over confident ni.. kenapa?? yeah,, koang bayangkn,, ketika koang jawab SPM,, dgn over-confidentnya koang jawab,, ha kau,, tiba kptsn,, mcm org gila menangis sbb salah.. aduss.. susa.. rosak kerja.. =="

so,, konklusinya,, keyakinan mst hadir di dalam diri kita walau apa jua kita lakukan.. jgn lah kita kurang keyakinan kerana ia akn mmbawa padah kpd kita.. situasi yg sama akn berlaku jika kita akn terlebih keyakinan.. yakin lah dr hati,, dan yakinlah Allah akn mmbantu kita tak kira apa jua kita lakukan(yg baik jee,, yg jahat tak..).. :)



sekian sahaja,, enjoy.. :)
Haziq.. :D

p/s : doakn kejayaan aq dalam acara merejam lembing bawah 18 ye esok.. :)


Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.