Imaginasi :D
Posted on Sunday, July 31, 31.7.11, Comment [0]
Assalamualaikum... jawab la akak2 n abg2 n adeq2 oi.. :) kpd yg bukan Islam.. saya ingin mengucapkan,, selamat pagi n selamat sejahtera.. :) well,, nmpk tajok post?? *ayyat sama dalam setiap post*  nmpk kn? tipu la kalau xnmpk.. haha!! IMAGINASI... koang sume ada?? ada kan.. tipu la kalau xde.. kalau xde imaginasi,, cmne koang bole berangan?? haaa,,, org kata, imaginasi ni amat penting.. nk tau knape???

Satu,, ni khas untuk pelajar... kita memerlukan imaginasi pabila kita mengarang karangan.. yeah,, yela,, ikot logik akal la beb,,nk buat karangan,, koang mesti bayangkn suasana dia kn?? haa,, 2 yg penting.. so,, kuatkn imaginasi kita yee,, insyaAllah BM N BI kita dapat A+

Dua,, ni kpd pelajar sains tulen,, khas bila pkse paper 3.. haha,, part section B uh.. yg experiment uh,, yeah, ,semasa kita menulis,, kita kne bayangkn kita sedang melakukan experiment uh.. penting uh.. huhu..

n bnyk2 lagi,, tp aq malas mau tulis.. yg baca ni pon da besar kn?? so bole la piki sendiri.. :)

tp,, kita dapat tgk perbezaan imaginasi antara budak2 kecik n orang dewasa.. kita sering kali melihat budak kecik lari sana sini sambil akai cape yg diamek dr selimut.. hah.. bila kita tanya tgh jadik ape,, katanya "jadik cupeman!!" kalau org dewasa buat cm g2,, xke kne rijek.. :D xpasal2 jee.. hahahaha... 2 sbb sekarang,, kita nmpk,, bnyk org dewasa kemurungan.. sbb imaginasi xde.. xde bnde yg nk hepikn dioang.. hahaha.. lau budak kecik ape ade hal?? belasah je ah.. :D

lg 1 perbezaan bila main game,, koang akn tgk,, budak kecik,, pickup lmbat,, tp bila dy da pndai main,, kalah org tua.. haha.. ni terjadi pd aq sendiri bila main counterstrike dengan adeq2 aq.. haha.. mula2 ta reti,, tp bila kita da ajar,, punah harapan aq.. :D tibe2 je da kne buno.. hahaha..

well,, jgn kita ilangkn imaginasi kita sbb bnde ni amat penting dalam kehidupan kita.. aq ada baca dalam surat akhbar,, kalau nk kuatkn imaginasi,, baca buku bnyk2.. hahaha.. bg yg xsuke mmbaca xde cara lain ke?? well,, lau aq,, aq suke baca komik,, lg best kot dr novel tah pape uh.. xtau la kalau koang.. :D lg 1,, main game,, wahaha,, mmg akn kuatkn imaginasi koang.. lg2 game strategy n game yg building tmpt mcm farmville lah, cityville la,, command n conquer laa.. ni memerlukan imaginasi koang untuk menjayakn bandar koang or bg CnC,, nk pertahankn bndar koang.. :D

so,, live by the reality,, but use your imagination n make it into reality.. hahaha.. :D quotes aq,, best tak?? tak best kan.. haa,, da setat mmbebel..





k ah brader2 n sista2,, wa cau dulu,, nk sarapan LAGI.. mntang2 ari last bersarapan,,ko nk melantak jee.. :D

yg benar,,
Haziq.. :D
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.