Ibu dan Bapa.. siapa mereka di hati kita??
Posted on Sunday, July 24, 24.7.11, Comment [0]
Assalamualaikum n selamat pagi semua.. :) nmpk tajk post?? nmpk tajok post??!! nmpk tajok post????!!!  yeah,, ibu bapa kita,, mana kita letak mereka di hati kita?? huhu... knape tergerak hati aq nk tulis post ni?? well,, aq baru je abis tgk satu filem ni,, "TRUST" tajoknye... well,, dari cerita 2,, aq dapat tgk yg budak2 skang da xde rase hormat kat ibu n ayah dioang..contoh,, ayah dia marah dia,, dia senang2 bole halau ayah dia klua dr bilik dia... aq rase la kn,, lau aq bwat ayah aku mcm gitu,, da lama kne lempang kat muka.. :D

so,, koang kne tau,, ibu n ayah kita yg susah payah nk besarkn kita... knape kita nk marah dioang bile dioang check phone kita?? nk kata phone beli sndri,, pkai duit mak n ayah gak.. pe seyh.. bila kita dudok kat uma mak n ayah kita,, kita mmg xkn ada privacy.. sbb ni rumah mereka.. kita hanya menumpang.. so,, knape kita nk marah??

kan ibu ngn ayah kita sepatotnya mnjadi insan2 ke dua selepas Allah di daalm hati kita... tp situasi zaman skang ni,, apa yg aku boleh nmpk,, ibu dan ayah semakin hilang dr hati kita..yg pertama di hati kita adalah BF/GF masing2.. Allah pon da makin hilang dr hati kita.. kita da semakin lupa jasa2 mereka... knape bole jd mcm ini?? knape kita lupa?? insan yg mengangkat kita ke mana jua selama 9 bulan*kot* ,, kita bole lupa... hish.. xpatot tau x... pastu,, yg aq pelik,, ada satu cerita ni,, kawan aq cerita laa.. huhu.. mak dia marah dia sbb balik lmbat,, pstu dia ugut mak dia nk lari dr rumah.. pastu,, dy bgge sbb mak dia xkasik lari dr rumah.. lau kne ngn ibu n ayah aq, da lme dioang packkn barang.. hahaha..

ape la nk jadik remaja zaman sekarang ni.. nk ikotkn,, mak n ayah zaman skang ni lebih rapat ngn ank2 berbanding zaman dulu2 kala.. ikot cerita ayah aq,, lau dia lmbat balik uma dr main bola dulu,, mmg tggu atok aq klua g surau baru dia berani nk masok uma.. haha.. lau x,, mmg on the spot kne rotan.. :D

ibu dan bapa da bnyk berjasa kpd kita,, apa yg kita nk,, mereka beri kpd kita,, tp kita,, knape nk bersikap agk kurang hajar dgn mereka?? nk kata zaman remaja,, pemberontakan berlaku dalam diri?? ea,, jgn jadikkn 2 alasan laa..semua remaja hadapi bnde yg sama,, tp,, ada ke kita nmpk yg lain marah mak ayah dioang?? dalam Al-Quran pon ada mnyatakn,,*eh,, Quran ke hadis ah??* kita tak bole mninggikan suara kpd ibu bapa kita... lau xpuas ati pon,, rileks suda ah.. xyah nk marah2.. sengal..

haa,, so,, jaga lah hati ibu bapa kita sperti mana kita jaga nyawa kita.. sememangnya,, tanpa mereka,, tiada kita di dunia ini.. :)





sekian sahaja,,
pndek gak post aq kali ni.. :D
Haziq.. :D
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.