Bersih.. :/
Posted on Saturday, July 9, 9.7.11, Comment [0]
Assalamualaikum n salam sejahtera.. bg yg seagama dengan ku,, jawab la yee.. sesungguhnya, mnjawab salam seorang mukmin itu wajib.. fuhh,, da mcm ustz plak aq ni.. walhal,, xde la alim mne pon..ok, da melarat,, back to the topic.. koang nmpk tajok post?? yup,, bersih.. tp knape aq bwat muka kat akhir2 uh???

KOANG ADA BACA SURAT AKHBAR??
KOANG ADA TGK BERITA??
ADA TGK BLOG2 POLITIK??

Kalau ada,, tau kot.. lau koang ni jenis yg xamek tau perihal negara kita,, aq xtau la koang ni rakyat jenis ape.. tp aq rase sebahagian budak sekolah tau kot sbb pagi td,, sebelum program PELAJARKU SAYANG,, pengetua tercinta kami ada bg utusan yg khas dr JABATAN PERDANA MENTERI.. ia berkaitan dengan satu PERHIMPUNAN HARAM .yg diberi nama BERSIH 2.0.. 

Perhimpunan haram ni dibuat kerana mereka tidak puas hati terhadap kerajaan kita sekarang ni.. ni ape yg aq tau la dr bapak aq..n dalang nye adalah Dr Ambiga.. aq pon ta kenal sape jadahnye 2..so,, larangan esok adalah supaya kami, budak sekolah xturut serta dalam perhimpunan uh n xpakai baju kuning.. well,, baju2 si BERSIH (la sangat.. =.=") ni adalah warna kuning.. so,, jgn pakai ye kawan2.. nnty kne tgkap,, masok ISA..

Yg aq peliknya,, dalang dy ni ada gelaran Dr tau.. ada PhD.. gila pandai.. tp,, cara dia nk mnyuarakn ketidak puas hatian(betol x??) dia salah.. kita ada mcm2 cara sekarang ni.. cuba kita belajar dr pemimpin2 lama kita yg menuntut kemerdekaan,, ada x dioang guna rusuhan?? TIADA KAN?? mereka guna cara apa?? penulisan, penulisan kreatif,, mnyuarakn pandangan dengan pemimpin ketika itu.. pada zaman itu,, tiada pertumpahan darah berlaku kerana pemimpin kita mggunakn akal mereka yg telah Tuhan beri untuk mendapatkn cara yg betul bg menjanakan idea mereka.. tp zaman sekarang ni, apa yg aq nmpk,, kita ni semakin sengal.. ye la kan,, nk suarakn tak puas hati,, dgn bwat demonstrasi haram.. kan sekarang ni zaman teknologi,, ada blog,, boleh tulis kat blog,, PM kita pon ada email,, email je kat bliau pasal pe yg kita tak puas hati... xpon,, bg surat kat akhbar2 tempatan,, xknlah PM xbaca akhbar.. beliau pon nk tahu apa yg terjadi kat Malaysia... so,, nmpk sangat yg Dr ni cetek akal...

Yg pengikut jgn cakap ah.. weh,,pengikut sekalian,, aq nk tnye,, koang dapat ape kalau ikot g demonstrasi sana sini?? xde ape kn?? penat ade ah kn?? lau nasib malang,, kne tgkap ngn polis,, masok ISA.. xpasal2.. koang tau ke tak tujuan sebenar demonstrasi ni dijalankn?? ke ikot je sbb org lain ikot?? kalau nk join ape2,, pki la dlu guna logik akal,, jgn main terjah je...

Wahai manusia2 yg nk bwat demonstrasi haram,, pki x pe akibatnye?? tau x pe akibatnye?? nk aq bgtau?? meh sini,, budak 17 tahun bgtau kpd Dr yg da tua n pengikut2nya yg aq percaya lg tua dr aq... aq tunjukkn contoh yee,, 

contoh,, ingat tak kat Thailand? time 2 dioang nk gulingkn kerajaan Thaksin kn?? bwat demonstrasi sana sini.. sume pkai baju merah.. mayat sana sini bergelimpangan..wel,, last2 mb Thaksin dapat digulingkn tp,, efek pd negara Thailand.. agak terok ye ekonomi dioang.. bursa saham turun mndadak sbb knape?? pelabur2 luar dah xpercaya kat Thailand,, Thailand bahaya.. para pelancong da xnk pergi ke Thailand sbb bahaya.. last2,, ekonomi dioang jatuh mndadak.. nk ke Malaysia jadi mcm g2?? well,, mb ada kesan positif(bg koang), tp,, kesan negatif lg berlambak tau x.. ergh.. bila da demonstrasi,, Malaysia punya ekonomi terjejas,, peluang pekerjaan sikit,, yg merana sapa?? KITA SEBAGAI RAKYAT YG MERANA... so,, piki2kn lah ye sebelom berdemonstrasi..



Sampai disini sahaja aq mmbebel,,
lg skali aq pesan,, piki dahulu sebelum brtindak...
kpd kawan2,, hati2 di jalan yee.. :)
sekian,,
Haziq.. :D

p/s:kitoang bincang bnde ni time BM td. :D
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.