Sesuatu yg tidak ternilai.. :)
Posted on Monday, June 27, 27.6.11, Comment [0]
Assalamualaikum.. :) jawab2.. :) n salam sejahtera.. yeah man,, arini,, mcm biasa,, bgon pagi *lambat ag.. =.="*,mandi, pkai baju, g sekolah,, balik sekolah......


BALIK SEKOLAH??!!
BALIK SEKOLAH??!!
AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

Ape kene kamu ni?? *ntah*.. hahaha.. yeah,,well,, balik td,,, masok je uma,,

Ibu : bang, ko ada dwet tak??
Aq : knape bu?? 
Ibu : hahaha,, xde ah,, ibu ada maggi je ni,, lau ko lapa n xnk mkn maggi,, p beli,, tp pkai dwet ko.. :)
Aq : oh,, xpe2,, abg masak maggi jee.. :D 

well,, aq xbole mkn maggi slalu,, sbb nnty saket perot n perot mual.. :)

eh,, Haziq!!!! ko da masok citer lain der..

nyeah~ sori2,, well,, citer yg berkaitan ngn tajok post berlaku sebentar lg,,

5

4

3

2

1

BOOM!!
Ok well,, dalam perjalanan nk masak,, singgah jap ke sangkar2 amster,, awww,, tgk jantan2 yg tgh tido,, hiii!! bulat badan mereka.. :D 

then,, pindah ke sangkar DiDi,, whoa,, waaa!!! ank2 bliau dapat bulu mknye.. :) wane krim tompok2 putih.. hihi.. n one of them is already walking walaupon maseh ta bukak mata ag.. :) tau x dia ke mana?? ke tempat mknn mak dia.. hahaha.. DiDi perasan sekor ilang,, bagai nk gila mncari,, rupa2nya kat dalam bekas mknnn dy,, hahaha,, cepat2 DiDi amek n nyusukan kat tmpt lain..

then,, ke sangkar YaYa,, hoho,, tgk dia diam jee... aq datang,, terbangon,, tros mintak mknn.. ish2,, naseb la ko nk nyusukan ank,, bnyk gila mkn.. hahahaha.. well,, cari ank2 dia,, woh,, 6 ekor.. da 2 kali branak,, 2 2 kali 6 ekor,,, subur YaYa aq ni.. :D well,, tgk2,, weeee!! :D da 3 ekor nk tumboh bulu.. n dioang pon dapat wane bulu mk dioang,, wane hitam n gangsa.. :D hoho.. lawa... but then,, ada sekor jalan2,, xsempat pg jaoh,,YaYa da tangkap balik sambil menggendong 5 ekor lain yg tgh nyusu.. hahahaha.. amat kiut.. :) pas dapat tgkap balik,, YaYa bersihkn ank2 dia dgn gigit2 dioang. :)

well,, lau koang baca kat ats ni kn?? ni hamster tau.. :) dioang,, perasan ank2 dioang hilang,, tros cari.. cari bukan kejap,, sampai dapat tau.. pas dapat,, tros bawak balik dalam dakapan.. this is animal we are talking about.. hamster ni dia xde akal mcm kita tau.. kita,, MANUSIA,adalah makhluk Tuhan yg berakal.. so,, aq sedih bila baca akhbar2 tempatan,... sane sini berlaku pembuangan bayi.. ok,, pembuangan bayi mb la sbb dy terlnjur or ada sesetengah kes,, kne sampuk,, ok fine.. yg da insan2 bergelar ibubapa nie,, hish,, ank balik lmbat,, ada x tanya knape?? ada x siasat knape ank balik lmbat?? mkbapak aq,, bila aq balik lmbat,, dioang akn tnye aq,, then kol pihak sekolah,, so,, mmg aku xbole nk tipu.. well,, ckp susa nk kol sekolah?? eh,, PIBG ape guna??? masok la PIBG sekolah.. dapat kn number fon guru,, bila ank balik lmbat,, kol Pengetua,, tnye aktiviti arini.. hish... ni x,, bila ada mesyuarat agung PIBG,, bukn nk datang. =.=" 

so,, kita tak boleh salahkn ank2 kita 100%.. ibu bapa juga mainkn peranan,, 4 ibubapa luar sana,, ingatlah,, ank2 ni adalah ANUGERAH TUHAN KEPADA ANDA.. jaga anugerah ini.. 

4 ank2 plak,,jgn la koang dok sebok tipu mkbapak jee.. kn menipu tu salah.. hish.. da tau xbole,, xyah buat,, nanti ape2 jadi,, kn susa.. lau bnde tak baik berlaku?? kn mak n ayah yg tanggung malu.. xkira la mak ayah angkat ke, mak ayah tiri ke,, paggilan kita kpd mererka ape?? 

MAK DAN AYAH kan??

SO,, JANGAN KITA MENIPU,, BILA KITA MENIPU, SOMETHING HAPPENS TO US,, THEY ARE THE ONES YANG AKAN TANGGUNG MALU...

well,, kawan2,, ingat pesanan aq,, sentiasa beritahu mak ayah kita tentang aktiviti kita. even ada bf ke,gf ke,, bgtau dioang.. tell them the truth.. ok??

2 pkcik2 n mkcik2 kat lua sane,, jaga ank2 baik yee.. :) aktifkn diri kat sekolah supaya boleh pantau pergerakan ank2.. :) xdalah nnty ank2 ble bwat ape2 je kat skola.. :)

so,, sampai sini jee,,
sekian,,
yg kuat mmbebel,,
Haziq.. :D

p/s : haha,, tibe2 datang angin nk ceramah lak arini.. :) dapat idea time tgk amster2 td.. weee~ kiut!! oh ye,, sesape nk?? sekor rm5.. :D



Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.