Sabar.. :)
Posted on Sunday, June 26, 26.6.11, Comment [0]
Assalamualaikum.. jawab yee bg muslim sejati.. :) so,, arini,, eh,, salam sejahtera terlupa plak.. ok,, so,, hari ni,, blog aq merajok ngn aq.. dy xnk upload gmbo2 yg aq nk masokkn.. sedih2.. penat aq edit tau.. huhu.. xpe,, aq.....
SABAR!!!!!

well,, sabar da gila2 da ni.. gila pon xsesabar aq.. hahahaha.. bnyk kebaikan bersabar ni tau.. :)
Antaranya :
  1. Kita dapat kawal kemarahan kita..well,, aq ni dlu panas baran,, tp bile mak aja suo bersabar n kawal,, lame2 da ok.. :)
  2. Kita akn dapat mengawal keadaan dgn baik.. :) yela,, mne taknye,, kalau kita marah,, kita akn hilang pertimbangan kan?? so,, bila sabar,, adrenaline rush kita stop,, otak kita akan berfikir dgn waras dan kita akn dapat kontrol action kita.
  3. well,, org kata "sabar itu sebahagian daripada iman" bukan separuh,, so,, bila kita sabar,, iman kita bertambah kuat..
  4. n last yg aq dapat pkir pd mlm ni,, bile kita bersabar, kita akn lebih mndekati Pencipta kita, kerana bila kita sabar,, kita akn mngucap,istighfar kn?? so,, secara xlangsung,, kita akn lebih dekat denganNya.. n tros dapat pahala...
  5. ag 1,, bila kita bersabar,, kita bukan sahaja dipandang tggi oleh masyarakat,, tetapi kita juga dipandang tggi di akhirat nnty.. :)
well,, sekian sahaja,, nk cari pe masalah blog ni sebelom sabar ni dah ilang,,
babai,, enjoy ur life while u still can.. :)

Yg kuat mmbebel,,
Haziq :D

p/s : lau ada sesape tau,, plis bgtahu.. huhu...
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone

History Lesson

Created By : Haziq17.