KAWAN....
Posted on Saturday, June 11, 11.6.11, Comment [0]
Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia
Karena Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat



Untuk selamanya setia


Berakit-rakit kita kehulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita
mencari Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanyaa¦ Selamanya setia
Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanyaa¦ Selama-lamanyaa¦ setiaa¦



Ok.. kalau koang sume tgk upin n ipin, koang tau atas ni pe bnde.. ni lirik lagu OST Upin&Ipin "sahabat selamanya" by Padi.. :) aq percaya semua manusia kat atas muka Bumi ni ada sahabat walaupon at least,, soang.. :) so,, kalau koang xde sahabat,, aq ade.. haha.. aq bersedia nk jadik sahabat sesape pon.. :D

Ada sesetengah org cakap,, kita ni better left without any frens.. why?? well,, dioang ckp, kawan2 ni suka nyusahkn kita, pinjam itu, pinjam ini.. hey guys, bukak mata sikit,, koang pon same.. bila memerlukan sesuatu bnde,, kita pergi kat kawan kita gak.. so,, jgn ckp keje kawan ni nyusahkn jee.. sado siket,, xde kawan, xde yg bole tolong kita, except Maha Kuasa n ibu bapa kita.. :)


LAGI 1,, kan bagus kalau kita berkawan dgn semua org.. kita dapat mngenali culture dioang, pe yg dioang bwat,, lau slah, amek iktibar, lau betol, blaja dgn dioang,, so,, tanpa kita sedari,, kita pon blaja dr kgkawan kita.. :)


One more thing, do YOU guys familiar with the terms "sillaturrahim"?? yeah,, aq xtau mksodnye ape, sbb Arab Language aq pon fail.. yg aq pasti, it is something about ikatan,, haha.. betol ke?? ntah laa.. :D bila kita berkawan,, ikatan sillaturrahim akn mnjadi lebih kuat,, we will unite.. when in unity, we will be strong enough to withstand any "dugaan" that lands on us.. :D haha.. lupa dugaan in english pe.. :D speaking lak aq ni.. :P


Lau bergadoh,, jgn malu2 nk mintak maap,, yg pesalah,, p la mintak maap,, yg disalah laku,, maafkan lah.. hish.. xsuke bile tgk kawan2 bergadoh.. =.=


so,, hargailah kawan-kawan kita yg sekeliling kita. lau dioang bergadoh *tipu ah lau kawan-kawan xbergadoh.. =.="*,, cepat2 bemaafan,, sbb here's a saying,, " kita tak akn hargai sesuatu bnde itu selagi kita tak kehilangannya".. :) so,, hargai sekarang, sebelom kehilangan n kita rasa kehilangannye.. :)


Sekian,
yg kuat mmbebel xabes2,,
Haziq.. :D


p/s : jaga kawan2 uh baik2,, jgn nk singgungkan ati dioang jee... ok?? :)
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.