Dad.. :D
Posted on Sunday, June 19, 19.6.11, Comment [0]
ASSALAMUALAIKUM N SALAM SEJAHTERA N SALAM PAGI!!!!! YEAH!!! *bersemangat lak arini.. =.="* well,, 19 Jun.. Hari yg amat bermkna untuk semua insan yg bergelar BAPA... well,, knape??? sbb 19 Jun adalah Hari Bapa.. :D yeah,, peluk lah ayah koang ye arini.. :D n peluklh, salam lah, cium lah beliau setiap hari selagi hayatnya masih dikandung badan.. :) yeah,, kerana tanpa ayah,, tiada kita di dunia ini... :) so,, post kali ni,, aq nk ceritakan tentang ayahku.. :) aq pasti koang knl ayah aq.. :D xpayah kot bgtau nama.. :D so,, ni gambo bliau.. :)

Ayahku,, berbaju putih.. :)

So,, koang knl kn ayaku?? nk tau nama nye,, bukak majalah sekolah,, kat bahagian ucapan YDP PIBG,, hahaha.. nnty tau nama bliau.. :) kepada kawan2 aq,,dyoang da tau nama bliau...haha.. ok ayah aku ni,, dia seorang yg amat garang actually.. tp slalunye,, dia xkn tunjokkn garang nye.. :) tp,, garangnya akn keluar bila result pkse kitoang terok.. nyeah,, n by terok,, A siket,, B berlambak,, C siket.. hahahahe will not tolerate C's.. :D B bole ag.. :D well,, bliau juga seorang yg amt pentingkn pendidikan.. well,, ini dapat dilihat bila hampir tiap2 tahun dy akn terlibat dengan PIBG untuk memantau ank2 dy.. so,, aq xkn dapat sembunyikn results aq.. wuuu... tp,, kitoang da biase dah sbb dari sekolah rendah bliau mmg pantau kitoang.. hoho.. n klau dy xde pape urusan kat skola pon,, bliau akn tiba2 datang nk jmpe cikgu2 kitoang.. wuuu.. mmg mcm2 ah cikgu bgthu.. =.=" well,, satu ungkapan beliau yg xkn aq lupakan,, "Ziq,, ayah xkisah kau nk jadik playboy ke,, ape ke,, gangster ke,, tp,, RESULT kau msti ok.. bile result ok,, sume org akn pndang kau.." yeah,,, so,, dy mmg amat pntingkn pendidikan.. :D lg 1,, dy amat pandai memasak.. :D tp,, bliau masak bile mak ta bole masak,, tu pon lau mk xsuro aq yg masak.. hahaha.. 


ada satu peristiwa yg mak aq bgthu,, "Ziq,, dulu ko kecik,, mmg susah nk tido.. tau x pe yg ayah kau buat?? dia amek ko,, pangku kn ko,, pastu nyanyikn lagu sambil goyang2kn paha.. pernah sekali,, dy trtido,, tp pangku nye still gerak lg.." hahaha.. 


Lg 1,, nyeah,, ini berlaku time aq 6 tahun.. well,, mase aq 6 tahun,, aq duduk di ulu tiram,, bertadika di tadika kemas.. so,, waktu mkn malam,, mk ada masak lauk la kn,, lupa lauk ape,, tp yg aq ingat,, ada bayam masak bening.. hahaha.. dulu aq xske mkn sayur,, then,, aritu,, bapak aq, cakap,, "Haziq,harini ayah nk abg mkn sayur nii... selagi xhabis, selagi 2 ayah tggu kat meja mkn ni.. sampai abg habiskn sayur yg dalam pinggan 2.. " so,, mula2 aq cabar ah.. xmkn lgsong sayur tu.. sampai 1 jam,, aq tgk ayah aq setia mnunggu,, so,, aq give up,, aq mkn dgn muka yg cebik,, so,, what do u know,, sedap gak sayur bayam uh.. hahaha.. sampai skang aq ingat peristiwa 2.. lgpon,, aq mkn sbb ada rotan kat tgn bliau.. hahahha garang siaa.. =.="


so,, ayah,, thanks sbb jaga abg sepanjang abg idop yee.. :) xde ape yg abg bole bg except result.. nyeah.. 2pon lau ok.. =.=" doakn abg berjaya n bile berjaya,, abg nk amek asasi sains mcm ayah suro,, then,, nk jadik doktor,, kerja kat hospital kerajaan.. so,, bile ayah sakit,, ayah bole pergi hospital kerajaan,, n dapat diskaun.. :) so,, mb harini abg xde adiah 4 ayah,, tp,, abg bertekad,, di masa hadapan,, abg akn bg hadiah yg plg berharga.. :) so,, adiah abg pd ayah adalah,, abg akn jadi org yg ayah nk abg jadi.. :)


sekian sahaja,,
Haziq.. :D
Lots Of Love


Landlord|Bloggers|Post|Follow


Screaming!


Selamat Berbual. :D


You'll Never Walk Alone





History Lesson

Created By : Haziq17.